poniedziałek, 01 październik 2018 10:53

Szkolnictwo wyższe w Polsce w XXI wieku – szanse, wyzwania i zagrożenia

Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy do udziału w debacie pt. „Szkolnictwo wyższe w Polsce w XXI wieku – szanse, wyzwania i zagrożenia”, która odbędzie się w dniu 29 października 2018 r. w godz. 12.00-14.00 w Audytorium Biblioteki Głównej im. Lecha Kaczyńskiego Akademii Marynarki Wojennej.

Głównym celem spotkania jest chęć podjęcia dyskusji nad szansami, wyzwaniami oraz zagrożeniami, które stoją przed systemem szkolnictwa wyższego w Polsce w XXI wieku. Debata odbędzie się w pierwszym miesiącu obowiązywania nowej Ustawy – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce. Zdajemy sobie sprawę, że nowe regulacje prawne w niej zawarte niosą ze sobą szereg zmian w organizacji i funkcjonowaniu uczelni, a także pracy naukowej i dydaktycznej. Mając powyższe na uwadze zdecydowaliśmy się zaprosić do debaty ekspertów, którzy kształtują system szkolnictwa w Polsce, zarządzają uczelniami, ewaluują jakość kształcenia oraz reprezentują studentów. Mamy nadzieję, że udział w debacie przedstawicieli środowiska akademickiego uczelni Pomorza pozwoli na wiele ciekawych spostrzeżeń oraz wniosków. Jesteśmy przekonani, że podczas spotkanie w murach Akademii Marynarki Wojennej uda się wskazać także kwestie, które powinny być przedmiotem dalszych refleksji i działań.

Organizatorzy:

Prelegenci:

Prowadzący:

• Łukasz Wyszyński – Prezes Zarządu Fundacji PSC

Termin: 29 października 2018 r.

Miejsce: Audytorium Biblioteki Głównej im. Lecha Kaczyńskiego - Akademia Marynarki Wojennej ul. Śmidowicza 69, Gdynia

Godzina: 12.00 – 14.00 (Prosimy o przybycie do Audytorium do godz. 11.50)

Formuła:

• Około 50-60 min. moderowana debata prelegentów. .
  • Około 50-60 min. możliwość zadawania pytań i dyskusja z uczestnikami debaty.

R.S.V.P

Michał Maliński (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel.: 667-235-180) do dnia 26 października 2018 r.

Patroni Medialni:

RG logo       Logo Dziennik Baltycki copy